Hiustenhoito

Mikä on Curly Girl -menetelmä?

Lyhyesti sanottuna Curly Girl Method on hiusten hoitorutiini, joka tuo luonnolliset kiharat ja laineet erityisen kauniisti esiin. Hoitorutiini eroaa paljon perinteisestä hiustenhoidosta siinä mielessä, että ensinnäkin se jättää pois joukon ainesosia, joita useimmat hiustenhoitotuotteet sisältävät ja toiseksi se poistaa shampoon kokonaan hiustenhoidosta (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, mutta palataan siihen myöhemmin). Curly Girl -menetelmä tarkoittaa kuitenkin muutakin […]

Lyhyesti sanottuna Curly Girl Method on hiusten hoitorutiini, joka tuo luonnolliset kiharat ja laineet erityisen kauniisti esiin.

Hoitorutiini eroaa paljon perinteisestä hiustenhoidosta siinä mielessä, että ensinnäkin se jättää pois joukon ainesosia, joita useimmat hiustenhoitotuotteet sisältävät ja toiseksi se poistaa shampoon kokonaan hiustenhoidosta (muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, mutta palataan siihen myöhemmin).

Curly Girl -menetelmä tarkoittaa kuitenkin muutakin kuin vain hiustuotteiden vaihtamista. Se tarkoittaa myös sitä, että muutat tapaa, jolla käytät tuotteita.

Curly Gurl -menetelmä ei ole ”helppo oikotie” kauniisiin kiharoihin, mutta menetelmä on hellävaraisempi hiuksille ja voit saavuttaa uskomattomia tuloksia, joita et uskonut saavasi aikaan luonnollisista laineistasi ja kiharoistasi.

Curly Girl -säännöt

 • Ei sulfaatteja
 • Ei silikonia
 • Ei mineraaliöljyä
 • Ei alkoholia
 • Ei vahaa
 • Ei korkeaa lämpötilaa – ei vettä eikä hiustenkuivaajaa
 • Ei hiusharjaa
 • Ei tavallista froteepyyhettä

Sinun kannattaa tutustua menetelmään perusteellisesti ennen kuin aloitat, koska se toimii oikein vain, jos noudatat ohjeita. Jos haluat tietää vielä lisää Curly Girl -menetelmästä, lue artikkelimme ” Kaikki Curly Girl -menetelmästä ”. Täällä voit muun muassa lukea Curly Girl -sanakirjaamme, jossa on perusteelliset selitykset kaikista tässä artikkelissa käyttämistämme termeistä, ja oppia tunnistamaan ”kielletyt” ainesosat ostoksia tehdessäsi.

Tässä ohjeet lyhyesti:

Toimi näin

Curly Girl -menetelmän toteuttamiseen on yhtä monta erilaista tapaa kuin Curly Girl -tyttöjä ja Curly Guys -poikia. Tässä kuvataan yleisin menetelmä, josta on hyvä aloittaa. Voit mukauttaa sitä tarpeen mukaan.

Älä pelkää pitkiä kuvauksia! Asia on vain selitetty perusteellisesti, mutta itse hoitorutiini ei itse asiassa ole niin monimutkainen.

Vaihe 0: Loppupesu

Useimpien ihmisten hiuksiin on kertynyt silikonia ja muita tuotteita, kun he siirtyvät perinteisestä hiustenhoitotavasta Curly Girl -menetelmään, ja nämä tuotejäämät voidaan yleensä poistaa vain sulfaatilla. Siksi hiukset täytyy yleensä pestä viimeisen kerran tavallisella sulfaattipitoisella shampoolla, jotta aloitat täysin puhtaista hiuksista ja päänahasta. Varmista kuitenkin, että tämä shampoo ei sisällä silikonia, niin voit olla rauhallisin mielin.

Loppupesu täytyy tehdä vain kerran – nimittäin siirtyessäsi tavallisesta hiustenhoidosta Curly Girl -menetelmään. Siksi kutsumme sitä vaiheeksi 0, ja jatkossa sinun on vain tehtävä vaiheet 1-5 joka kerta, kun peset hiuksesi.

Vaihe 1: Hoitoainepesu

Pese päänahka hoitoaineella. Hiero hoitoaine suoraan päänahkaan sormenpäilläsi (ei kynsilläsi) puhdistaaksesi päänahan huolellisesti. Toista hoitoainepesu tarvittaessa perusteellisempaa puhdistusta varten.

Voit jättää hoitoaineen hiuksiin seuraavaan vaiheeseen asti tai huuhdella sen pois.

Monet valitsevat hoitoainepesuun yksinkertaisen ja neutraalin hoitoaineen, jossa ei ole paljon öljyjä ja raskaita ainesosia, jotta päänahka ei rasvoitu nopeasti.

Vaihe 2: Hoitoaine

Levitä ravitseva hoitoaine hiusten pituuksiin joko ”rukoilevat kädet” -menetelmällä tai puristelemalla.

Hoitoaineen vaikuttaessa voit kammata hiukset joko sormilla tai leveähampaisella kammalla. Tee tämä vain, jos hiukset ovat takussa, muuten vaarana on, että kiharat irtoavat toisistaan enemmän kuin on tarpeen.

Huuhtele hoitoaine pois hiuksista.

Vaihe 3: Muotoilu

Kun hiukset ovat märät, levitetään hoito- ja muotoilutuotteita – mieluiten LOC-periaatteen mukaisesti: Hiuksiin jätettävä hoitoaine, öljy ja voide. Levitä aine puristelemalla korostaaksesi kiharoiden muotoa, mutta muista olla hellävarainen, jotta et erottele muodostuvia kiharoita.

Monet kokevat, että heidän on käytettävä enemmän muotoilutuotteita kuin normaalisti kuiviin hiuksiin. Tuntuu kuin hiukset söisivät tuotetta. Kokeile eri tuotteita ja eri määriä – muotoiluun ei ole yhtä kaikille sopivaa ratkaisua.

Vaihe 4: Kuivaus

Ploppaa hiukset kietomalla hiusten ympärille mikrokuitupyyhe tai t-paita. Kääri hiukset kankaaseen ja aseta se turbaaniksi pään päälle. Se antaa kiharoille vauhtia. Kiinnitä kangas ja anna hiusten kuivua turbaanissa 15-60 minuuttia.

Ploppaus kuivattaa vain enimmän kosteuden suihkun jälkeen ja auttaa kiharoita säilyttämään muotonsa.

Voit halutessasi myös nukkua hiukset kankaan sisällä. Jotkut ihmiset saavat aikaan hyviä tuloksia kuivaamalla hiuksensa yön yli tällä tavalla.

On tärkeää olla kampaamatta tai puristelematta kiharoita kuivauksen aikana. Odota, kunnes hiukset ovat täysin kuivat ja jäykät, ennen kuin teet niille mitään.


Vaihe 5: Pehmennys

Puriste kuivia hiuksia varovasti mutta perusteellisesti käsilläsi, jotta hiusten kovuus vähenee hiusten kuivuessa. Voit hyvin nostella hiuksia varovasti sormenpäilläsi irti päänahasta. Ole kuitenkin varovainen, ettet riko kiharoita liian pieniin osiin, koska tämä voi aiheuttaa pörröisyyttä.

Näin kauan kestää, että Curly Girl -menetelmä toimii

Useimmat ihmiset kokevat välittömän parannuksen kiharoiden muodossa ensimmäisestä pesusta lähtien. Kestää kuitenkin useita viikkoja ennen kuin hiukset ja päänahka ovat tottuneet sulfaatteihin ja päänahan öljyntuotanto on jälleen tasapainossa.

Kun hiukset ja päänahka ovat tottuneet Curly Girl -menetelmään, hiuksia ei yleensä tarvitse pestä niin usein. 1-2 kertaa viikossa voi riittää. Toisaalta kiharat voivat hyötyä päivittäisestä virkistymisestä, sillä hiukset voivat menettää muotoaan ja volyymiaan nukkumisen jälkeen.

Monet kiharahiuksiset naiset ja miehet näkevät kiharoittensa parantuvan jatkuvasti useiden kuukausien ajan menetelmän aloittamisen jälkeen, koska he joutuvat kokeilemaan erilaisia tuotteita, ennen kuin he löytävät itselleen sopivan. Tämä ei tarkoita sitä, että kestää monta kuukautta ennen kuin kiharoista tulee kauniit, vaan yksinkertaisesti sitä, että menetelmästä kannattaa pitää kiinni, vaikka joskus voi olla vastoinkäymisiä – varsinkin jos sinulla on vaikeuksia löytää oikeat tuotteet, joille hiuksesi reagoivat hyvin.

Voi olla hyvä liittyä Facebookin Curly Girl -ryhmiin saadaksesi apua, inspiraatiota ja tukea. Voit myös saada vinkkejä blogien tuotesuosituksia tai YouTubesta ihmisiltä, joilla on samanlaiset kiharat ja mieltymykset kuin sinulla.

Pidä kiharat pirteinä päiviä

Voit aktivoida hiustuotteet uudelleen suihkuttamalla hiuksiin hieman vettä tai suosikkimuotoilutuotettasi.

Voit myös auttaa kiharoita säilyttämään muotonsa nukkumalla hiukset plopissa, huivissa tai ananaksessa.

Vinkkejä Curly Girl -menetelmässä onnistumiseen

 • Leikkaa kuivat latvat pois. Vaurioituneita latvoja on erittäin vaikea kihartumaan luonnollisesti ja kauniisti – ei edes hellävaraisella pesulla ja runsaalla kosteudella ja hoitoaineella. Ne luovat takkuisen ja pörröisen ilmeen, joka ei korosta kauniita kiharoita.
 • Harkitse hiusten kerrostamista, sillä kiharat rakastavat kerroksia. Se antaa lisää volyymia ja antaa sisimmille kiharoille tilaa.
 • Levitä hiustuotteet hiuksiin ”rukoilevat kädet” -menetelmällä tai puristelemalla.

Tarvikkeet

On hyvin yksilöllistä, mikä sopii yksittäiselle kikkarapäälle, ja siksi vaihtelee hieman, mitä hiustenhoitorutiinilta toivotaan. Tässä on luettelo kaikista tuotteista ja työkaluista, joita suosittelemme täydelliseen Curly Girl -hiustenhoitorutiiniin. Valitse asiat, joiden uskot auttavan sinua.

 • Pesuhoitoaine
 • Hoitoaine
 • Hiuksiin jätettävä hoitoaine/balsami
 • Hiusöljy
 • Hiusvoide
 • Muotoilugeeli
 • Leveähampainen kampa suihkuun
 • Mikrokuituliina tai t-paita
 • Fööni, jossa kylmäsäätö ja diffuusori
 • Hiusklipsit pitämään hiuksia kiinni niiden kuivuessa
 • Scruncy/hellävarainen hiuslenkki ananasmenetelmään

Curly Girl -suositukset:  DENMAN Grooming Comb (märkien hiusten) selvittämiseen ja kohottamiseen (kuivat hiukset), JOHN MASTERS Conditioner For Dry Hair With Lavender & Avocado, Schwarzkopf OSIS+ Bouncy Curls Gel with Oil, Parlux Advance Light – Light Gold, Parlux Alyon Diffuser,

Onnea kiharoiden kanssa!